Uunissa paahdetut kikherneet ras el hanout-mausteella

Vihdoin minäkin kokeilin näitä kovassa hypetyksessä olleita rouskuteltavia. Ovat kyllä maineensa arvoisia, kuin sipsien ja poppareiden risteytys! Sattuvat vieläpä olemaan ravintoarvoiltaan ylivoimaisia edellä mainittuihin serkkuihinsa verrattuna. Kikherneistä tulee uunissa paahdettuna ihanan rapeita ja tälle herkulle on helppo keksiä muitakin käyttötapoja kuin napostella niitä siltään. Näitä voisi ripotella vaikkapa keiton pinnalle, pastan joukkoon tai salaattiin. Melkein voinkin suositella tekemään näitä samoin tein tupla-annoksen, sillä isompi määrä tulee samalla vaivalla ja säilyvät kannellisessa astiassa hyvin – jos siis maltat olla syömättä kaikkia kerralla! Minä päädyin testaamaan mausteeksi ras el hanout -mausteseosta, joka toimi tässä mielestäni loistavasti. Savupaprika tai garam masala voisivat olla aika kunkkuja myös. Ei muuta kuun testailemaan!

Paahdetut ras el hanout -kikherneet

  • 1 tlk valutettuja kikherneitä tai n. 250g itse keitettyjä
  • 1/2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl ras el hanout -mausteseosta
  • 1/4 tl suolaa (tai maun mukaan)
  1. Valuta kikherneet ja kuivaa varovasti puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  2. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.
  3. Levitä kikherneet paperoidulle pellille ja paahda 200c 30-40 minuuttia, halutusta rapeusasteesta riippuen. Seuraa paahtumista ajoittain ja sekoittele paahtamisen aikana kerran tai pari.


Rouskutteluterkuin:

Jazzy Lady @ Kikattavat munakoisot

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s